.

.

Emaille sieraden

Emaille geeft een prachtige kleur aan je sieraad. Meerdere technieken zijn gebruikt om onze unieke en handgemaakte emaille sieraden te maken.  De emaille sieraden van koper of zilver zijn bedekt met een laagje emaille poeder. Het emaille wordt aangebracht met een spatel of penseel of door strooien. Dit is afhankelijk van de vorm en aard van het sieraad. Het sieraad met de emaille wordt daarna in een oven gebakken bij 800 graden. Daarna is deze glaslaag licht- en kleurvast. Op deze manier is elk sieraad een uniek kunstwerkje.

oorbellen-emaille-koper-zilver-stekers

Elk nieuw emaille sieraad is een uitdaging. Wij experimenteren veel. Niet alles lukt meteen, maar daar leer je weer van. Dit is tevens de uitdagende kant van het werken met emaille. Emaille sieraden maken boeit ons mateloos en levert mooie kleurige sieraden op met een ongekend lange levensduur.

Emaille is glas met een kleurpigment erin. Je brengt de emaille poeder op zilver of op koper aan. Gebakken in de oven op 800 graden verandert de emaille poeder in vloeibaar glas. Wij werken met twee soorten emaille, opaak (ondoorzichtige) en transparant (doorschijnende) emaille. De vele emaille kleuren kunnen door middel van verschillende technieken worden verwerkt. 

 


Onze emaille sieraden zijn arbeids- intensief hand gemaakt. Daarnaast hanteren we de gebruikelijke edelsmeedtechnieken. Onze emaille sieraden ontstaan op speelse wijze, dankzij vele experimenten en vanuit een grote nieuwsgierigheid. Marika & Joke gaan regelmatig op pad met de camera voor het maken van foto’s. De foto’s zijn een voortdurende verkenning van vormen en materialen die weer leiden tot unieke emaille sieraden.