.

.

Emaille sieraden

De schitterendste kleuren en meerdere technieken worden gebruikt om onze unieke en handgemaakte emaille sieraden te maken.  De emaille sieraden van koper of zilver worden bedekt met een laagje emaille poeder. Het emaille wordt aangebracht met een spatel of penseel of door strooien. Dit is afhankelijk van de vorm en aard van het sieraad. Het sieraad met de emaille wordt daarna in een oven geplaatst. De emaille smelt aan het metaaloppervlak bij een temperatuur die varieert tussen de 690-840 graden Celsius. Daarna is deze glaslaag licht- en kleurvast.

oorbellen-emaille-koper-zilver-stekers

Elk nieuw emaille sieraad is een uitdaging. Wij experimenteren veel. Niet alles lukt meteen, maar daar leer je weer van. Dit is tevens de uitdagende kant van het werken met emaille. Emaille sieraden maken boeit ons mateloos en levert bijzonder fraaie sieraden op met een ongekend lange levensduur.

Kijk in onze winkel.

Emaille is glas met een kleurpigment erin. Je brengt het op zilver of op koper aan, en zodra het gebakken is in de oven op ongeveer 800 graden veranderen de korreltjes in vloeibaar glas.  Wij werken met twee soorten email, opake (ondoorzichtige) en transparante (doorschijnende). Met een spatel of kwast wordt het emaille aangebracht op het metaal. De vele emaille kleuren kunnen door middel van verschillende technieken worden verwerkt. 

Meer lezen over Emaille sieraden technieken


Onze emaille sieraden zijn arbeids- intensief en worden ambachtelijk gemaakt. Daarnaast hanteren we de gebruikelijke edelsmeedtechnieken. Onze emaille sieraden ontstaan op speelse wijze, dankzij vele experimenten en vanuit een grote nieuwsgierigheid. Marika & Joke gaan regelmatig op pad met de camera voor het maken van foto’s. Neem een kijkje bij onze detailfoto’s.  De foto’s zijn een voortdurende verkenning van vormen en materialen die weer leiden tot unieke emaille sieraden.