In Amersfoort bij de Vereniging van Nederlands Emailleurs hebben we op 11 januari 2020 een geweldig leuke inspirerende workshop schilder-emaille gehad onder leiding van Anne -Marie Huf en Maria Berreklouw.
We begonnen de workshop met het voorbereiden van het koperplaatje door deze met witte Thompson emaille te branden. Daarna kregen we een uitgebreide introductie hoe we met de verschillende schilder-emaille konden gaan werken. Als eerste werd een tekening aangebracht op het witte geëmailleerde plaatje met behulp van een potlood. Het fijne emaille poeder werd op een witte tegel met een olie en paletmesje met elkaar gemengd. Met fijn penseel, houten tandenstoker en kleine naald werd nu de tekening ingeschilderd.

Na de lunchpauze werden de werkstukjes in de oven onder begeleiding van Maria gebrand. Na deze eerste branding werd weer een nieuw schilderlaagje aangebracht en wederom in de oven gebrand. We hebben een leuke enerverende dag gehad met alle deelnemers die van heinde ver waren gekomen. Anne-Marie en Maria jullie hebben ons weer een fijne leerzame dag gegeven.
Bron tekst vereniging VNE.